Hipo banka postala vlasnik imovine “Impra”

Bez autora
May 27 2013

Hipo Alpe Adria banka Banjaluka odlukom Osnovnog suda u Prijedoru postala je vlasnik dijela stečajne imovine prijedorske mesne industrije “Impro”. Po pravosnažnosti ove odluke uslijediće uknjiženje nekretnina, a sud takođe treba da donese i rješenje o namirenju kojim će odrediti na koji način će rasporediti novac primljen na ime kupoprodajne cijene radi namirenja. Hipo Alpe Adria banka Banjaluka je 26. marta pred Osnovnim sudom u Prijedoru za 4.735.000 KM kupila nekretnine, mašine, opremu i inventar “Impra” koji su bili predmet prodaje da bi bio dovršen započeti sudski postupak u kojem je ona bila tražilac izvršenja.

Hipo banka postala vlasnik imovine “Impra”Hipo Alpe Adria banka Banjaluka odlukom Osnovnog suda u Prijedoru postala je vlasnik dijela stečajne imovine prijedorske mesne industrije “Impro”, rekao je danas advokat Aleksandar Sajić, opunomoćenik ove banke, prenose agencije.

- Po pravosnažnosti ove odluke uslijediće uknjiženje nekretnina, a sud takođe treba da donese i rješenje o namirenju kojim će odrediti na koji način će rasporediti novac primljen na ime kupoprodajne cijene radi namirenja - rekao je Sajić.

Hipo Alpe Adria banka Banjaluka je 26. marta pred Osnovnim sudom u Prijedoru za 4.735.000 KM kupila nekretnine, mašine, opremu i inventar “Impra” koji su bili predmet prodaje da bi bio dovršen započeti sudski postupak u kojem je ona bila tražilac izvršenja.

- Istovremeno, banka intenzivno traži partnera koji će samostalno, ili zajedno sa njom, pokrenuti proizvodnju u “Impru”. Sa potencijalnim proizvođačima banka je u kontaktima, ali ti kontakti nisu na takvom nivou da bi se već sada moglo javno govoriti o mogućem nastavljaču proizvodnje u prijedorskoj mesnoj industriji - dodao je Sajić.

Imovina proizvodnog pogona “Impra” u Brezičanima kod Prijedora, koja predstavlja dio stečajne mase, prvobitno je bila procijenjena na 14 miliona KM, a ponovnim vještačenjem utvrđena je njena nova vrijednost od 12,5 miliona KM.

Na posljednjoj licitaciji u Osnovnom sudu u Prijedoru početna cijena imovine bila je 30 odsto od utvrđene vrijednosti, ali, osim Hipo banke, koja je i tražilac izvršenja, nije bilo zainteresovanih kupaca.

Za oko 70 radnika “Impro” duguje oko 270.000 KM za šest neisplaćenih plata, te oko 470.000 KM za doprinose.

Od 2006. godine “Impro” je u većinskom vlasništvu banjalučkog preduzeća “Orion tri” koje je na slobodnom berzanskom poslovanju kupilo 56,34 odsto akcija ove mesne industrije.

Od 4. aprila 2011. godine preduzeće je u stečaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik